Mi a léböjtkúra lényege?

Mi a léböjtkúra lényege?

A léböjtkúra célja a szervezet megszabadítása a felhalmozott salakanyagoktól, béltisztítás, és az emésztőszervek tehermentesítése.

A léböjtkúra során egy bizonyos ideig saját döntésünk alapján lemondunk a szilárd táplálékról és az élvezeti szerek fogyasztásáról. Eközben intenzív méregtelítést folytatunk napi 3-4 liter folyadék bevitelével, aktív mozgással, masszázs, szauna segítségével és sok pihenéssel.

A léböjtkúra a szervezet méregtelenítésén, salaktalanításán túl lelki megújuláshoz is vezet, tiszta gondolkodást, megnyugvást, feltöltődést eredményez. Ne felejtsük el, hogy valamennyi világvallás részét képezi a böjt, ami által nem csak a test, hanem a lélek és a szellem is megtisztul.

Ezt az évezredes tudást viszi tovább a 21. század léböjtkúrája, mert a modern ember felismerte, hogy életviteléből fakadóan neki is szüksége van a testi-lelki megtisztulásra. A fogyasztói társadalom szinte mértéktelen fogyasztást eredményez. Olyan mennyiségű és minőségű táplálékot viszünk be a szervezetünkbe nap mint nap, ami szünet nélkül, hosszú távon művelve, szinte biztos, hogy tünetekhez vezet.
A városi, nagyvárosi életforma, a feszített munkatempó, a túlterheltség, folyamatosan stresszhormonban „fürdeti” a sejtjeinket, idegrendszerünket.
Megküzdési stratégiaként pedig mi sem hatékonyabb erre, mint a léböjtkúra, ami egy röpke hét alatt regenerál, megtisztít, felszabadít, megújít.